Lantbrukare och jordbrukare

Statistiskt dör över 5000 kor årligen på grund av att de fått i sig aluminiumrester när de betar marken. Flisor och skärvor från burkar och annan metall finns tyvärr i alldeles för stor utsträckning i marken som betas av kor och andra djur. Detta skapar stort lidande och döden för djuren samt att det skapar stora kostnader för lantbrukaren.

Metalldetektering på en åker 20220413

Lantbrukarnas riksförbund

LRF som presenterat statistiken jag nämnt vill höja panten för att minska nedskräpningen och det är kanonbra ur flera perspektiv, men det finns fler sätt att jobba på och inget sätt behöver utesluta det andra. För att komma åt de metaller som redan ligger i marken kan vi som är metalldetektorister användas på ett mycket effektivt sätt.

Inga djur skall nödslaktas pga att de ätit metallflisor

Jag erbjuder tjänsten att söka av och plocka upp metaller från era ängar, åkrar och betesmark. Vi måste rensa bort dessa metaller för djurens skull men också för maskinernas skull. Det gäller så klart inte bara mindre skärvor utan all metall och med lite tur på köpet kan det även komma fram något roligt mynt som gör jobbet lite lättare 🙂

Metalldelar från åkerområde

Så du som är ägare av åker och ängar, jordbrukare, lantbrukare, bonde, tveka inte att kontakta mig för uppdrag. Metallen hör inte hemma i marken och kan vi rädda en enda ko är det värt det.