GoldGuldNaturSemester

‎⁨Bodie State Historic Park⁩. ⁨A gold mining ghost town

På vår resa mellan San Diego till Reno på väg 395 stannade vi till i ‎⁨Bodie State Historic Park. En gammal reserverad spökstad mellan Yosemite nationalpark och Death Valley i Kalifornien. En gammal guldstad som startade guldruschen 1876. W.S. Bodey hette mannen som först kom dit och började prospektera guld redan 1859. Bodie var som störst runt 1879 då den lilla guldstaden hade mellan 5 000 – 7 000 invånare och över 2000 små byggnader.

Som guldletare är det så klart väldigt spännande att vara på denna plats. Men eftersom spökstaden har reserverats och bevarats som historisk park får man dess värre inte söka med metalldetektor i området, faaaaan.! Det hade ju varit så nice och leta i området och hittat en nugget. Men utanför området gick det så klart att leta. Spännande utslag kom direkt från hörlurarna i metalldetektorn men det visade sig vara tomhylsor och det fanns mycket av den varan under hela USA resan.

Medans jag sökte av ett område uppe i bergen märke jag en icke så trevlig stank. Frun var också med ute i vildmarken och kände samma stank, alldeles bredvid oss låg ett björnkadaver som förmodligen dött ganska nyligen. Mycket tråkigt att se en död björn jag hade hoppats på att få se en levande björn i bergen.

Spännande fina byggnader i Bodie och intressant historiska, foton finns på platsen i museet. Intressant också att i affären/museet finns foton på personer som bott i området som de inte känner till och dom som arbetar med projektet vill gärna försöka spåra familjerna tillbaka till den gyldene eran på 1800-talet.

Absolut värt ett besök för er guldgrävare och historiker. Dessutom storslagen natur. Rekommenderas varm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *