BlommorIdrottMetalldetekteringOdling

Dokumentär om mig på Radiosporten

I Sensomras gjorde SR Radiosporten en dokumentär på 39 minuter som släpptes i dag. Är ni intresserad klicka vidare på länken och lyssna https://sverigesradio.se/avsnitt/1588352 https://sverigesradio.se/avsnitt/1588352

Skörden av all har ändå varit riktigt bra och tex inlagd gurka och sylt har jag haft mycket av. Det blir en lång lista att skriva allt som jag odlade i år men kan väl nämna typ full köksträdgård. Gurka, tomat, Röd, vit och gul lök. grönkål, morötter, sallad i olika sorter, palsternacka, potatis, jordgubbar, zucchini, majs och mycket mer. Kommande sommar tänker jag satsa större men med färre sorters grönsaker.

Men tanken vara inte att skriva om det utan om sommaren på Södra kolonin i Gävle. Pang sa det och så var sommar över, så känns det faktiskt nu när hösten dundrat in på riktigt i Gävle. Men men jag måste säga att sommaren alla odlingar och vädret var godkänt. När det kommer till odling så kan jag konstatera att vitkol lätt utsätts för skadedjur som kålmaskar och kolonin har oxå ett stabilt antal mördarsniglar som ställer till det. Men så är det när man odlar turboekologiskt. Vi hade oxå kaninen Göran hela sommaren på kolonin men han skrämde aldrig iväg någon ohyra, men lite mysigt var det i alla fall med sällskap på kolonin.

Jag är helt klart nöjd med årets skörd men hade gärna sett att sommar varit ungefär två månader längre. Nu är det bara att blicka framåt och se till att ha en fin gjord utan mördarsniglar till kommande vår.

Här följer lite bilder från kolonin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *