KulturMetal detectingMetalldetekteringMetalldetektorSamhälle

Rädda Sveriges Historia

Här är en skön, viktig, humoristisk video som jag sprang på nyligen om metalldetektering och de Svenska kantiga lagarna. Kul att jag fick vara med i videon. Kolla gärna in den 🙂

Jag har tidigare skrivit om länsstyrelsen i Gävle som anmält mig för brott mot kulturlagen för att jag använder metalldetektor utan att betala 700kr per gång jag använder den och söker. Brott nummer två enligt LS är att jag undanhållit fornlämning i form av myntet som jag och sonen Teddy hittade på baksidan av vårt bostadsområde.

Jag tänker lägga ut polisens hela dokument/utredning (34 sidor) som jag kommit över tack vare att polisen skickat ut den direkt till media. Det var tidningen Expressen som e-postade den till mig. Dvs ingen myndighet har skickat ut något till mig, vilket känns som ett mycket märkligt beteende från våra myndigheter. Men ska man vara ärlig så är det ju inte många myndigheter i detta land som gör någonting rätt.

Vad som är mänskligt farligt och urusel rättssäkerhet i denna utredning är att en myndighet som Länsstyrelsen i Gävle väljer att undanhålla extremt viktig information om min kontakt med Svenska Kungliga myntkabinettet.

Jag skriver klart och tydligt att jag ska lämna in kastmyntet till Länsstyrelsen i min konversation med kungliga myntkabinettet. Här kan ni se hur Länsstyrelsen undanhåller mitt sista e-mail med kungliga myntkabinettet. Varför undanhåller de mailet? Förmodligen för att jag ska framstå som en fornminnestjuv. Det är till sådant här trams som vi skattebetalare betalar för.

Vänligen skriv på vår petition för lagändring här

Klicka här för att se utredningen på 34 sidor i pdf format

Ett svar på ”Rädda Sveriges Historia

  • Taina Heino

    Jävla joll lag!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *