IdrottMotionSport

Äntligen diabetes!

Ja äntligen har motivationen att träna kommit tillbaka efter många år. Men det handlar inte längre om att stöta långt i kula. Det handlar om att få bort Diabetes typ 2. Efter en tids dåligt mående gick jag till provtagningen på Capio och blodsockret var över 20 och blodtryck skyhögt samt Extremt dåliga levervärden så nu är det många tillfällen med provtagning och utredningar. Har även hittat lite hårda klumpar i magen strax under nedre revbenen. Skall på ultraljud för det men mest troligt så är det fettklumpar av något slag. Men spelar inte så stor roll var det är… Nu har jag i alla fall kommit igång igen med träning och jag styrketränar igen. Dessutom nästan varje dag tack vare enkelheten nu när jag fixat gymprylar till ett av rimmen. i bostaden

Jag kör 70-100 repitioner av olika övningar samt försöker komma upp i 10 000 steg dagligen. Det känns mycket bättre i kroppen och sockervärdena har gått ner på bara två veckor och även blodtrycket trots mycket snusande :). Det som påverkat mest är stress. Mycket stress av alla dess former och det är nog det värsta som kroppen kan utsättas för.

Träningen kör jag hemma nu när jag skaffat ställning, bänk, stång och vikter via gymgrossisten och jag varierar övningarna varje pass.

Framför stången på väggen har jag en inspirationsbild på den vackraste mest perfekta kropp som funnits på jorden, Arnold Schwarzenegger när han var i sin bästa form och innan Bodybuilding gick överstyr.

Det jag försöker uppnå är 100 repitioner uppdelat på ca tre olika övningar, allt från ben till mage, armar, axlar, bröst och ryggövningar. Jag försöker alltid köra tio repitioner av varje övning x 2 eller 3 och det fungerar lysande.

Det jag försöker uppnå är 100 repitioner uppdelat på ca tre olika övningar, allt från ben till mage, armar, axlar, bröst och ryggövningar. Jag försöker alltid köra tio repitioner av varje övning x 2 eller 3 och det fungerar lysande. Problemet är när det kommer till dagar jag jobbar typ 8 timmar, då finns risken att träningen faller bort men jag har bestämt mig för att försöka jobba max 5 timmar om dagen så jag hinner med träningen.

Luciapokalen I Bodybuilding 2024 för män 45 +. Det är ett av målen samt träna och motionera bort diabetesen. Naturligtvis har jag även ändrat en del i kosten. Men det år så tråkigt att behöva stå över allt som man tycker är gott 🙂 Men pizzeriorna får servera falafel till mig i stället för pizza och så tar jag bort övre brödskivan. Det är lågt GI som gäller nu. Uppdatering följer på resan till Luciapokalen och avvecklingen av diabetes i kroppen. Vi får se hur det kommer att gå.

3 svar på ”Äntligen diabetes!

  • Jag undrar vad dina personliga rekord är i bänkpress och knäböj och vad du tar nu.
    Lycka till med träningen! Ge inte upp.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *