MetalldetekteringMiljöPolitikSamhälle

Miljö & Samhällstjänst med Equinox 800 & Jimmy Nordin

Tjääna! Då har man varit ute på en 5-timmars i parken. Tidigt på morgon Kallt och sviningt, men är man beroende av att metalldetektera och recycla metall så är man 🙂 Det blev många mynt men också mycket skräpmetall. Jag tycker det skulle vara intressant om någon kan räkna på hur mycket skitmetall vi detektorister sammanlagt plockar upp ur marken per år. Det måste vara en mycket stor skillnad vi gör för att hjälpa miljön i marken. Hoppas någon kan räkna på detta. Det med tanke på att lagen säger att vi detektorister skall betala Länsstyrelsen 700kr / tillfälle vi detekterar annars riskerar vi böter och fängelse. En annan intressant sak är att Om vi detektorister fick detektera mer fritt så skulle vi kanske rädda väldigt många kor som betar på fält. Det dör nämligen mellan 4000-5000 kor / år i Sverige pga att det finns så mycket skräpmetall på deras fält.

Glöm inte att lägga din röst på ny lag: https://www.change.org/p/bring-fair-metal-detecting-laws-to-sweden?signed=true&fbclid=IwAR2-Jz8JA6VHhvnYyQ5dyPFHONwOKyUWkKHK0xnE_1EefXg14jGzhahf0_k.

Ett svar på ”Miljö & Samhällstjänst med Equinox 800 & Jimmy Nordin

  • Charlotte Fredriksson

    I Norge är detta samhällsarbete/hobby gratis att genomföra till gagn för både människa och djur.
    I Sverige ser man mer på bevarandekostnaderna av historiska föremål, än på samhällsnyttan. Historiskt intressanta föremål får därför vittra sönder av korrosion och slitas sönder av jordbruksredskap, och många djurägare får nödslakta sina djur.
    Den ekonomiska vinningen torde vara minus, kanske därför att det till skillnad från i Norge, i Sverige är socialdemokraterna som styr?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *