Metal detectingMetalldetekteringSemester

Myntfynd i London

Jag frun och mamms är i London nu ett par dagar och jag åker aldrig iväg utan min metalldetektor . I veckan fick jag tillbaka min equinox 800 efter nästan 1 år i polisenS beslag. Så i dag har det blivit fyra timmar sökning i södra London på Idmiston road . Fruns syster bor där och då måste man ju söka av hennes tomt. Det smattrade till ganska bra på hennes 250 kvm tomt. Ett Riktigt spännande fynd blev en trasig Ev klocka Av något slag med flera kuggar som låg löst i marken 20 cm ner . Har ingen aning vad det kan vara för något men det var många olika kuggdelar i olika former . Ni ser delar på bilden och är det någon som kan tänka sig vad det kan vara så får ni gärna kommentera. Sen är de ju det där med mynt, jag gillar ju mynt och jag hittade faktiskt tre fina 1 pennys i brons. Årtalen 1902, 1905 samt 1915. Magiskt rolig sökning och hoppas jag kommer hinna med några fler sökningar i London. Nu blir det en god Brixton Pale ale , eller några stycken 🙂

Youtube – Metalldetektering i London, UK
Fynd från södra London, Idmiston Road
Brixton pale ale
1 penny från år 1902, 1905, 1915 från Idmiston Road

Sökning nummer 2 (Uppdaterad 2020-02-10)

Fynd från Belair Park, London

Jag lyckades hinna med en andra sökning i London. Det blir ju lite halvstressigt när man samtidigt är här för att umgås med alla i familjen. Jag sökte på en närliggande park, Belair Park. Det blev hela 11 mynt på endast 1 timmas sökning. Riktigt kul att hitta en till One Penny från 1917 men oxå en Half penny 1943 med fint segelfartyg på frånsidan. Kul oxå med three pence från 1945. Något som jag reflekterade över i England var att det är betydligt mindre skräp i marken. Framförallt kapsyler och pull caps. På 11 mynt hittade jag endast 4 kapsyler. Hemma i Sverige skulle det varit 4 mynt och 11 kapsyler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *