MetalldetekteringSamhälle

Rättegången i dag

I dag har jag varit på rättegång igen gällande mitt användande av metalldetektor och djupa staten vill försöka få mig till kriminell genom brott mot kulturmiljön. Jag hävdar dock helt motsatsen att jag i stället gör något positivt för kulturmiljön samt att den svenska lagen bryter mot eu-lagen och fri handel. Åklagaren var minst sagt inte påläst och började ta upp beslaget av min detektor som jag redan fått tillbaka genom rättegång för ett par veckor sedan. Jag fattar ingenting i det ärendet. Försöker staten åter igen att beslagta min detektor??

I övrigt gick det bra i dag. Men inget dom meddelades i dag. Domaren vill ha tre veckor på sig innan domen meddelas. Hoppas verkligen att det tyder på att de tänker gå igenom hur den svenska lagen är skriven gällande metalldetektorer.

En tanke jag har kring lagen gällande metalldetektor är följande. Motivet till att vi detektorister måste söka om tillstånd via Länsstyrelsen är för att Sverige tror att plundringar skall stoppas. Det är motivet till lagen. Fundera på den !

Svar från Gävle tingsrätt meddelas den 8e april kl 11.00 och då tänker jag hämta ut handlingarna och jag hoppas och tror verkligen på godhet och att det blir en fiende dom. Allt annat skulle kännas som att landet Sverige är på väg åt helt fel riktning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *