MetalldetekteringPolitikSamhälle

Tingsrättens beslut om dagsböter kommer att överklagas.

Nu sitter jag och skriver detta blogginlägg i receptionen på Gävle Tingsrätt med en gratis kopp kaffe. Klockan är halv elva och beslut kommer klockan 11.00. Det är coronakris och epidemi i hela världen men Sverige tycker att mina och dina skattepengar skall gå till att jaga oss metalldetektorister. I skrivande stund skulle jag tro staten lagt ner över 300 000 kr av skattebetalarnas pengar för att försöka få mig att bli kriminell på pappret.

Men åter igen och som jag skrivit flera gånger. Jag kan inte vara skyldig till brott mot kulturmiljölagen som de vill få det till. Lagen som finns i dag kan inte användas då den tar ut sig själv. Dvs läser man igenom lagen förstår man att Sveriges kommuniststyrda stat egentligen gjort tvärt emot EUs uppmaning att göra det lättare för metallsökare.

Klockan är nu elva och jag hämtar ut handlingarna samtidigt som SVT Gävleborg filmar. På första sidan står domslutet. Dagsböter 40 om 50 kr men beslaget som tydligen åklagaren vela få igenom en andra gång avslås.

Överklagar till Hovrätten

Läser man vidare i dom mål B 3671-19 (Dom i pdf för nerladdning) så framkommer det tydligt att tingsrätten missförstår min tidigare skrivelse. Mycket trist att de totalt missförstått hur lagarna ändrats genom åren sedan metalldetektorer kom till världen. Väldigt dålig urusel rättssäkerhet. MEN MEN det är också bra på ett sätt för Hovrätten kommer direkt se vid min överklagan att Gävle Tingsrätt missförstått frågorna gällande mina yrkanden så det kommer nog bli bra till slut och förhoppningsvis lagändringar under detta år 🙂 Det är inte över ! (Mina yrkanden till Gävle Tingsrätt)

SVT Gävleborg var med mig i dag när domen hämtades ut. Se klippet här: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/jimmy-nordin-doms-for-kulturmiljobrott-men-far-behalla-metalldektorn

2 svar på ”Tingsrättens beslut om dagsböter kommer att överklagas.

 • Tomas Andersson

  Bra kämpat Jimmy, och hoppas att du orkar fortsätta kampen mot detta vansinne.
  Det kommer att gynna oss alla inom hobbyn, och vi måste få till något liknande som dom har i Danmark.
  Dessa lagar är helt uppåt väggarna fel.
  Jag säger bara till de styrande i detta landet, FEL, GÖR OM, GÖR RÄTT!!

  Jag, och jag tror många fler inom hobbyn, kommer att stötta dig ekonomiskt i denna fighten, så gott alla kan och efter bästa förmåga.

  Kämpa vidare, du har många bakom dig.

  • Tack för ditt och alla andras stöd. Nu hoppas vi på prövningstillstånd till HD.

Kommentarer är stängda.