HantverkareNaturVäxter

Uteplatsen börjar ta form

Nu är hårt arbete på kolonitomten igång. Planen med sandsten på framsidan framför ingången till stugan börjar ta form. Detta är första åtgärden och mycket mer skall till på framsida.

Sunset Södra Kolonin Gävle

Spaljé på väg

Jag hade otroligt tur när jag fick en hel hög med sandsten av en granne här om dagen. Jag har också köpt lite sandsten och hittat i skogen men det kommer fortfarande behövas mer. Som synes på bilden är mer än halva ytan kvar fram till grinden.

På vänster sida kommer jag bygga spaljé med ribbor och vissa delar med armeringsnät. Lika så där grinden är. Grindkommer flyttas till höger om det lilla körsbärsträdet. Sedan har Mona en kolonigranne lovat mig en stickling av en vindruva som förhoppningsvis kommer trivas i spaljén och ge byst med druvor.

Där parasollstativet står mitt bland stenarna kommer vi plantera ett äppelträd. När det är klart kommer det bli en mycket mysig plats där man kan vila upp sig med utemöbler och sol.

Jag återkommer med nya bilder när projektet visar lite mer färdigt resultat. Men måste säga att denna bild var läcker. Det är solnedgången som lyser upp träden till en orangegul färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *