Metal detectingMetalldetekteringMetalldetektorSamhälle

Baksidans gräsmatta gav ett nytt myntfynd!

Tidigt i morse fick jag lite abstinens av metalldetektorn och det gäller att passa på innan tjälen slår till i marken. Det har blommat upp en mycket intressant debatt nu ang en del av Sveriges lagar. Inklusive lagen som gör att metalldetektering är olaglig och hindrar oss från vår arkeologiska hobby med att söka efter mynt. Så i morse var jag enligt lagen en brottsling igen då jag på baksidan av vårt lägenhetskomplex (Nobelhuset) alldeles intill det tidigare silvermyntfyndet sökte med metalldetektorn. Under denna fina morgon i solsken och frost sökte jag en en halvtimma och hittade faktiskt ett nytt fynd på denna lilla gräsmattan på bara ca 200 kvm.

Spännande signal från Garrett-maskinenen som visade värdet 84, vilket oftast är ett mynt. Och det var ett mynt igen. Men tyvärr inget spektakulärt mynt. Men det var i alla fall ett halvgammalt mynt vilket alltid är kul. En 5-öring från 1963 i ganska dåligt skick. Alla fynd är faktiskt spännande för man vet ju inte exakt vad det är innan man grävt upp fyndet. Det blir lite som julafton och paketen från tomten.

Jag tycker alla vi metalldetektorister skall försöka stråla ihop någon dag och göra en gemensam söknings-protest, det ser jag fram emot. Fundera ut en spännande plats! Skriv gärna i kommentarerna. Vi ses och hörs senare med fler fynd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *