MetalldetektorNatur

Många trevliga fynd på stranden!

I dag har frun och jag spenderat halva dagen under solen på stranden rullsand. Medans frun solade sig körde jag med metalldetektorn. 22 grader varmt, så skönt att gå barfota, äntligen sommar! Så fort man slår på metalldetektorn och börjar leta känner man sig som en skattletare. Alla tankar på annat liksom spolas iväg och man bara går där med metalldetektorn i ena handen och väntar på det magiska pipet. Pip och direkt är man framme med spaden och gräver upp fyndet. Tänk om det kan vara en ring, en guldring med en fet diamant! Nä tyvärr inte ännu men dagens jakt gav riktigt roliga saker.

Totalt hittade jag nog ett tjugotal saker. En vass spik mindre på stranden tyckte jag kändes skönt att få bort, tillika vassa kapsyler. Men roligast är ju saker annat än skräp som t.ex mynt! I dag fann jag tre mynt och 10-kronan från 1992 kan jag fortfarande använda, så den hamnar i spargrisen. En 50-öring från 2004 var kanske inget riktigt fynd men ett fint silvermynt, en 10-öring från 1931 är inte helt fel. Jag måste säga att vandra runt med metalldetektor och leta föremål i en omgivning som stranden på rullsand är otroligt vackert, rogivande och spännande på samma gång.

En annan sak man kommer att tänka på efteråt är att alla metallsökare inklusive mig räknad såklart städar upp ganska bra på stränderna. För som synes på bilden, det finns riktigt vassa föremål som inte är så skönt att springa på. Jag kommer säkert återkomma med fler historier från stranden, så håll tillgodo, här är fynden från dagens tur till rullsand:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *