GuldMetal detectingMetalldetekteringMetalldetektor

Metalldetektorn gav ett trevligt fynd!

I förrgår tillbringade jag en hel dag i naturen. Först var jag tvungen att kolla en bäck i Torsåkerstrakten, Kalsvsnäs efter guld. Jag vandrade inte allt för långt då min vän Stefan bor i närheten. Vårfloden var ganska kraftig och snårig terräng. Inte en optimal bäck för guld men, det är ju så att om man inte upptäcker nya ställen och provar så kan man inte riktigt vara säker på om det finns eller inte. Och tyvärr ingen guldutdelning i vaskpannan denna gång. Men jag ska ge samma bäck en till chans men då närmare berget 🙂 och förhoppningsvis mer sand och sten än dy… Efter denna guldvaskning vart jag i stället mer sugen på skatter, mynt, ringar och artifacts med min metalldetektor. Jag hoppades naturligtvis på att finna en kista full av guld med ett gäng diamanter och briljanter 🙂 men tyvärr inte denna gång. Däremot mycket spännande att hitta en järngrej. Den låg mitt på en gräsmatta där man antagligen tidigare planterat/potatisodling förr i tiden. En stor järnkrok med kätting och en liten fästkrok. Den stora metalldelen var ca 40 centimeter lång och vad jag kan tro så ha den används av någon naturbruksvårdare/bonde tillbaka i tiden. Skitkul att finna ett stort fynd men jag vill tillägga att söka i sand och i jord med detektor är stor skillnad. Jag har ingen pinpoint utan bara den stora delen och det är oerhört svårt att se i mörk jord blandad med sten och gräs. Så pinpoint är ett måste vid jordletning. Nya resor är på gång och nu vill jag hitta lite guld eller mynt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *