Metal detectingMetalldetekteringMetalldetektor

Vårvik stranden med metalldetektorn

Som jag skrivit tidigare så kanske alla läsare insätt att jag älskar att leta med metalldetektorn. Random skatter av alla slag på alla möjliga och omöjliga ställen. Naturligtvis så är skatterna / mynten / smycken etc mer ovanlig än skräpet som jag plockar bort från stränderna. I stort sätt så går det ett mynt på ca 10 vassa aluminiumbitar, typ kapsyler, smält aluminium och gamla vassa öl-kapsyldelar. När man rensar fickorna så tänker man alltid NEJ detta ska inte ligga i sanden så att fötterna skärs upp. Nu till det otroliga… Länsstyrelsen har ju infört ansökningar som kostar 700 kronor för att få söka på olika platser. Och de kan avslå utan att man får pengarna tillbaka. Vi metallsökare rensar stranden från vassa föremål och ska således betala 700 kronor för att få rensa bort vassa metalldelar. Skandal enligt mig.

Egentligen borde vi få betalt för att hålla stränderna fina. Inte betala som de nyligen bestämt. Så om någon kommer fram till mig från länsstyrelsen ang detta kommer ja be dem att placera ut alla farliga metalldelar igen på stranden, så att barnen kan skära upp sina fötter.

Jag tänker inte betala föra att göra nytta i samhället så jag söker på där jag vill med min detektor, och givetvis säker man inte på fornlämningar.

Dagens fynd från vårvik i Gävle gav en fin leksaksbil. Ganska ny tror jag och de blåa flaket tror jag är lite äldre, är det någon som saknar leksakerna är det bara att höra av sig.. Myntet, 5 öringen var nog det roligaste fyndet från 1973. Hoppas snart på nya storfynd. Bye the way… Är det någon som saknar dessa nycklar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *