Rättegång i fråga om beslag

Ja nu har rättegångarna satt igång. I dag är jag på Gävle tingsrätt och skall prata om beslaget av min metalldetektor som jag vill upphäva. Vad jag kan se har inte staten någon rätt att ha min detektor i beslag. Även om åklagaren vill försöka fälla mig för brott mot kulturmiljölagen. Förutsättningar för beslag är 1: Ha betydelse för utredning om brott 2: vara någon avhänt genom brott 3: vara förverkat på grund av brott 4: ha betydelse för utredning om förverkande av utbyte av brottslig verksamhet enligt 36 kap 1 b § brottsbalken.

Inget av detta faller in enligt mig. Det märkliga är att denna rättegång kom med tre dagas varsel. Den äger rum i dag klockan 14.30 i Gävle och i fredags fick jag kallelsen. Enligt tingsrätten så finns det en tidsvrist för beslag. Konstigt att inget hänt tidigare då jag redan i polisförhör sagt att detektorn skall tillbaka till mig. Men det var först efter min skrivelse till tingsrätten den 17 januari som saker började hända. Det kommer bli en spännande dag och hoppas verkligen att jag får tillbaka min fina equinox 800. Det är oxå så att jag använder denna maskin som näringsidkare som ni kanske sätt på hemsidan. Både tillverkning av skäpmetalldesign men även sökningar i andra grannländer där det är fritt fram och i februari skall jag söka i England och det är ju svårt om staten beslagtagit min detektor.

Huvudförhandling 18e mars kl 14.15 Gävle Tingsrätt. Brott mot kulturmiljölagen. Välkommen alla som är intresserade

Min inställning kommer nedan och du kan läsa hela dokumentet i pdf via denna länk.

Inställning

Jag bestrider ansvar för fornminnesbrott.

Yrkande

Jag yrkar i första hand att tingsrätten avvisar åklagarmyndighetens stämningsansökan.

I andra hand yrkar jag att tingsrätten inhämtar ett förhandsavgörande från den Europeiska unionens domstol.

Därutöver yrkar jag att tingsrätten upphäver beslaget av min metalldetektor. Redigerat: (Tingsrätten har upphävt beslaget 2020-01-21)

Jag yrkar även att tingsrätten förordnar mig en försvarsadvokat. (Advokat beviljad Erik Hedvall, Nordströms Advokater)

8 thoughts on “Rättegång i fråga om beslag

 • 20 mars, 2020 kl. 23:44
  Permalänk

  Heder åt dig Nordin; kan man köpa en detektor skall man naturligtvis an ända den.Det gynnar även att rariteter som hittas kan gynna staten som inte har resurser att själv söka arkeologiska föremål. Huvudsaken att ptivatpersoner självmant inte vasätter igång med grävningar med ex vis grävmaskiner som kan fördärva för arkeologer stt göra sina markanalyser vid sökplatser där intresserade gör en frivillig insats.Sen tycker man att domstolsr slösar resurser på kvasirättegångar,det finns viktigare uppgifter för att utreda verkliga kriminella gäng som härjar i Sverige.hakan

  Svar
 • 8 april, 2021 kl. 13:54
  Permalänk

  I’ll immediately grasp your rss feed as I can not in finding your email
  subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you’ve any?
  Please allow me recognize so that I could subscribe. Thanks.

  Svar
 • 9 april, 2021 kl. 04:00
  Permalänk

  It is perfect time to make some plans for the future and it’s time to be
  happy. I have read this post and if I could I want
  to suggest you some interesting things or suggestions.
  Perhaps you could write next articles referring to
  this article. I want to read even more things about it!

  Svar
 • 15 april, 2021 kl. 00:27
  Permalänk

  Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I’m going to return yet again since
  I book-marked it. Money and freedom is the best way to change,
  may you be rich and continue to guide others.

  Svar
 • 15 april, 2021 kl. 03:34
  Permalänk

  Hey would you mind letting me know which hosting company you’re using?

  I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers
  and I must say this blog loads a lot faster then most.
  Can you suggest a good internet hosting provider at a fair price?
  Many thanks, I appreciate it!

  Svar
 • 15 april, 2021 kl. 14:37
  Permalänk

  I will immediately grab your rss as I can not to find your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service.
  Do you have any? Kindly permit me realize so that I could subscribe.

  Thanks.

  Svar
 • 15 april, 2021 kl. 21:38
  Permalänk

  be part of us for the MLCCC Chinese Fresh new Yr Free of charge Gala occasion, Outstanding Valley Higher College or university, Malvern, PA upon Sunday Feb 22 2015 1-5pm. Fresh new Calendar year Clearly show 1-3pm, crafts and pursuits 3-5pm.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial