Metal detectingMetalldetekteringMetalldetektor

Skospänne kanske 1700-tal

Godmorgon på er alla. Förra veckan var en riktig maraton metalldetektor vecka, jag tror att den dagen när jag sökte som mest kom jag upp i 12 timmar metalldetektering. Det var väl ungefär en månad sedan som jag beställde sand skopan och jag har inte kunnat använda den så mycket på grund av is och snö. Men det fungerade prima och det var magiskt att använda sandskopan ute i havet och med vårsol. Det var så många fynd på så att jag valde att inte filma. Jag hittade mynt efter mynt efter mynt, naturligtvis lite skräp och så men mestadels mynt och det var dessutom mynt som var av äldre årtal , runt 1920 flera stycken 1-öringar, 2-öringar, 5-öringar, 2st silvermynt. Brädviken levererade otroligt med mynt. 

Som jag skrivit så tycker jag det var otroligt trevligt att leta efter mynt i lite djupare vatten med vadarutrustning och många fynd blev det men fyndet på regimentsparken är nog det läckraste fyndet under dessa intensiva 4-dagar. Ett fantastiskt spänne i superfint skick. Jag har kontaktat och pratat med några vänner på Facebook angående spännet och jag har fått indikationer på att spännet kan vara tillverkat runt 1900 talets andra hälft eller tidigt 1800 tal, det låter spännande så det måste jag forska vidare i.

Ett annat fynd under de här fyra dagarna är nyckelhålet, undrar vart denna nyckelhålsutsmyckningen har suttit på för pryl? Och hur gammal kan den vara? Nyckelhålet hittade jag längst ut på caféet i boulognerskogen. Är det någon som har info om skospännet eller nyckelhålet får ni vänligen skiva i kommentarerna. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *