Metal detectingMetalldetektering

Magiska fynd i vårvärmen

Våren är här och solen värmer skönt när man är ute med metalldetektorn. Marken har frusit upp helt i mellansverige och nu kan man köra på ordentligt med sökningar. Har funnit ett flertal åkrar där jag kan detektera och just åkrar tycker jag är riktigt roligt. Många myntfynd 🙂 I dag hittade jag fem spännande fynd samt 26 dåliga fynd i form av spik, kapsyl, mm.

Ringen är tyvärr ingen ädelmetall även om det står 18k i den. Troligen koppar eller brons med tanke på den korrosion som bildats. Men kul ändå med ringar.

Dagens superfynd är 1/2 Skilling kopparmynt från 1809. Myntet är präglat sista året då kung Gustav IV Adolf regerade. Det blev två mynt totalt men svårt att tyda det lilla myntet. Det som är säkert är i alla fall att den tillverkades mellan 1818-1844 då kungen var Karl XIV Johan. Myntet är 16,1 millimeter litet vilket tyder på att det är en 1/6 Skilling Banco och då kan jag begränsa årtalet till 1835-1844. Synd att skicket var så dåligt på årtalssidan.

Det blev också ett knivblad, kanske kan vara en rakhyvel, det är svårt att avgöra. Det blev oxå en trevlig varuplomb R. M. Extra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *